Balbinia kedvence: Vega Burger
Hozzávalók (9 burgerhez):
-
70 dkg csicseriborsó konzerv
-
1 db tojás
-
80 g zabpehely
-
40 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 kis csokor petrezselyem
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 tk. füstölt paprika
-
½ tk. római kömény
-
½ ek. só
-
1 ek. extra szűz
-
9 db hamburgerzsemle
-
½ csomag salátamix
-
a szendvics összeállításához szeletelt kígyóuborka, lilahagyma
-
ketchup, majonéz, BBQ-szósz
Elkészítés:
A csicseriborsót szűrőkanálba öntjük, a levét lecsepegtetjük. A zabpelyhet, a sót, a pirospaprikát, a római köményt késes robotgépbe tesszük, és finomra őröljük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, és tovább dolgozzuk.
Végül hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a finomra reszelt fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Egynemű masszává keverjük, majd egy tálba kanalazzuk. Még egyszer átkeverjük, és 30 percig lefedve hűtőben pihentetjük.
Közepes lángon serpenyőben olajat melegítünk. A csicseriborsó masszából nedves kézzel pogácsákat formázunk, óvatosan a serpenyőbe tesszük, majd kicsit lelapítjuk őket. Kb. 4–5 perc alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd átfordítjuk, és további pár perc alatt a másik oldalukat is aranybarnára pirítjuk.
Papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, és tálalásig melegen tartjuk.
Tálalás előtt a zsemléket félbevágjuk, megmelegítjük vagy meggrillezzük, majd friss salátakeveréket halmozunk rájuk. Erre kerül a burger, teszünk rá uborkát, lilahagymát, ízlés szerint ketchupot, mustárt, majonézt vagy BBQ-szószt. Lefedjük a zsemle tetejével, és azonnal tálaljuk.
-
előkészítés: kb. 10 perc
-
sütés: 15 perc
-
pihentetési idő: 30 perc
|