Balbinia kedvence: Vega Burger

Hozzvalk (9 burgerhez):
-
70 dkg csicseribors konzerv
-
1 db tojs
-
80 g zabpehely
-
40 g teljes kirls tnklybzaliszt
-
1 kis fej vrshagyma
-
1 kis csokor petrezselyem
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 tk. fstlt paprika
-
½ tk. rmai kmny
-
½ ek. s
-
1 ek. extra szz
-
9 db hamburgerzsemle
-
½ csomag saltamix
-
a szendvics sszelltshoz szeletelt kgyuborka, lilahagyma
-
ketchup, majonz, BBQ-szsz
Elkszts:
A csicseriborst szrkanlba ntjk, a levt lecsepegtetjk. A zabpelyhet, a st, a pirospaprikt, a rmai kmnyt kses robotgpbe tesszk, s finomra rljk. Hozzadjuk a lecsepegtetett csicseriborst, s tovbb dolgozzuk.
Vgl hozzadjuk a tojst, az aprra vgott vrshagymt, a finomra reszelt fokhagymt s az aprra vgott petrezselymet. Egynem masszv keverjk, majd egy tlba kanalazzuk. Mg egyszer tkeverjk, s 30 percig lefedve htben pihentetjk.
Kzepes lngon serpenyben olajat melegtnk. A csicseribors masszbl nedves kzzel pogcskat formzunk, vatosan a serpenybe tesszk, majd kicsit lelaptjuk ket. Kb. 4–5 perc alatt aranybarnra stjk az egyik oldalukat, majd tfordtjuk, s tovbbi pr perc alatt a msik oldalukat is aranybarnra pirtjuk.
Paprtrlvel blelt tnyrra szedjk, s tlalsig melegen tartjuk.
Tlals eltt a zsemlket flbevgjuk, megmelegtjk vagy meggrillezzk, majd friss saltakeverket halmozunk rjuk. Erre kerl a burger, tesznk r uborkt, lilahagymt, zls szerint ketchupot, mustrt, majonzt vagy BBQ-szszt. Lefedjk a zsemle tetejvel, s azonnal tlaljuk.
-
elkszts: kb. 10 perc
-
sts: 15 perc
-
pihentetsi id: 30 perc
|