Blanche kedvence: Triplaszintes Burger

Hozzvalk (2 burgerhez):
-A marhahspogcshoz:
-
300 g darlt marhahs
-
s, bors
-
4 szelet cheddar
-A marinlt lila hagymhoz:
-
1 fej lila hagyma
-
200 ml vz
-
1 ek barna cukor
-
2 ek hztartsi ecet
-A hamburgerszszhoz:
-
50 g majonz
-
25 g ketchup
-
10 g mustr
-
1 tk csps szsz
-A zldfszeres majonzhez:
-
100 g majonz
-
1 tk friss rozmaring
-
1 tk friss kakukkf
-
1 gerezd fokhagyma
-
s, bors
-A mzes, mustros szszhoz:
-
40 g majonz
-
40 g mustr
-
1 ek mz
-
½ db lime leve
-A rntott csirkhez:
-
200 g csirkemellfil
-
100 g bzaliszt
-
2 db tojs
-
100 g panko morzsa
-
s, bors
-
olaj a stshez
-A tarjhoz:
-
2 szelet csont nlkli sertstarja
-
2 ek olaj
-
s, bors
-Az sszelltshoz:
-
8 szelet bacon
-
2 db szezmmal szrt hamburgerzsemle
-
1 db paradicsom
-
4 levl rmai salta
-
100 g savany uborka
Elkszts:
A marinlt lila hagymhoz a vzben feloldjuk a cukrot s az ecetet, beleszedjk a karikkra vgott hagymt, s minimum fl rt llni hagyjuk.
Mindhrom szsz sszetevit (kln-kln) alaposan szekeverjk, s flrerakjuk.
A beszott csirkemellet liszt, fszerezett tojs, panko morzsa kombinciba panrozzuk, s forr olajban ropogsra stjk.
A tarjt kiklopfoljuk, olajjal megkenjk, szzuk, borsozzuk, s mindkt oldalt meggrillezzk.
A darlt hsbl pogcskat formzunk, mindkt oldalt szzuk, borsozzuk, majd meggrillezzk gy, hogy a msodik oldalra kt szelet cheddar sajtot olvasztunk.
A baconszeleteket ropogsra stjk a grillen, a flbevgott zsmlket megpirtjuk, a paradicsomot s az uborkt felszeleteljk, a saltt pedig felcskozzuk.
Jhet az sszeraks: a zsemle aljt megkenjk a hamburgerszsszal, erre kerl a salta, a marhahspogcsa, a paradicsom, egy szelet rntott hs, a zldfszeres majonz, a savany uborka, r a tarja, a ropogs bacon s a marinlt lila hagyma. A mzes mustros szsszal megkenjk a zsemle tetejt, s kszen is vagyunk!
|