Blanche kedvence: Triplaszintes Burger
Hozzávalók (2 burgerhez):
-A marhahúspogácsához:
-
300 g darált marhahús
-
só, bors
-
4 szelet cheddar
-A marinált lila hagymához:
-
1 fej lila hagyma
-
200 ml víz
-
1 ek barna cukor
-
2 ek háztartási ecet
-A hamburgerszószhoz:
-
50 g majonéz
-
25 g ketchup
-
10 g mustár
-
1 tk csípős szósz
-A zöldfűszeres majonézhez:
-
100 g majonéz
-
1 tk friss rozmaring
-
1 tk friss kakukkfű
-
1 gerezd fokhagyma
-
só, bors
-A mézes, mustáros szószhoz:
-
40 g majonéz
-
40 g mustár
-
1 ek méz
-
½ db lime leve
-A rántott csirkéhez:
-
200 g csirkemellfilé
-
100 g búzaliszt
-
2 db tojás
-
100 g panko morzsa
-
só, bors
-
olaj a sütéshez
-A tarjához:
-
2 szelet csont nélküli sertéstarja
-
2 ek olaj
-
só, bors
-Az összeállításhoz:
-
8 szelet bacon
-
2 db szezámmal szórt hamburgerzsemle
-
1 db paradicsom
-
4 levél római saláta
-
100 g savanyú uborka
Elkészítés:
A marinált lila hagymához a vízben feloldjuk a cukrot és az ecetet, beleszedjük a karikákra vágott hagymát, és minimum fél órát állni hagyjuk.
Mindhárom szósz összetevőit (külön-külön) alaposan öszekeverjük, és félrerakjuk.
A besózott csirkemellet liszt, fűszerezett tojás, panko morzsa kombinációba panírozzuk, és forró olajban ropogósra sütjük.
A tarját kiklopfoljuk, olajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát meggrillezzük.
A darált húsból pogácsákat formázunk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd meggrillezzük úgy, hogy a második oldalára két szelet cheddar sajtot olvasztunk.
A baconszeleteket ropogósra sütjük a grillen, a félbevágott zsömléket megpirítjuk, a paradicsomot és az uborkát felszeleteljük, a salátát pedig felcsíkozzuk.
Jöhet az összerakás: a zsemle alját megkenjük a hamburgerszósszal, erre kerül a saláta, a marhahúspogácsa, a paradicsom, egy szelet rántott hús, a zöldfűszeres majonéz, a savanyú uborka, rá a tarja, a ropogós bacon és a marinált lila hagyma. A mézes mustáros szósszal megkenjük a zsemle tetejét, és készen is vagyunk!
|