Fenri-Rose kedvence: Halloween Süti
Hozzávalók:
Tésztához:
-
350 g margarin
-
440 g búzaliszt (BL55)
-
120 g porcukor
-
1 db narancs héja
Krémhez:
-
250 g mascarpone
-
3 teáskanál porcukor
-
3 teáskanál kakaópor - holland
-
1 evőkanál rum - barna
Mázhoz:
-
50 g porcukor
-
1 evőkanál narancs leve
Elkészítés:
Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, belereszeljük a narancs héját, majd összegyúrjuk. Lefóliázzuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük. Ha pihent, enyhén lisztezett deszkára tesszük, és kinyújtjuk kb 2-3 mm vastagságúra. Majd egy kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. (kb 7 cm átmérőjű) és elkezdjük egy kés segítségével kivágni a szemét, orrát, száját is kinek, hogyan tetszik. A kiszedett pici darabokból csinálunk neki pici véget, amit csak rányomunk, és késsel az arcát is megvágjuk. Érdemes kicsit mélyebben megvágni, nehogy a sütésnél eltűnjenek a vonalak, kicsit megduzzad a sütink. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép világosra sütjük.
Amíg meghűlnek, a sütik addig elkészítjük a krémet. Egy tálba tesszük a mascarponét, hozzáadjuk a porcukrot, kakóport, a rum aromát, összekeverjük. A kihűlt kekszre kenjük. Majd rátesszük a kivágott fejet is, és közben kissé lenyomjuk, hogy a lukakba belemenjen a krém.
Ha kész vannak, elkészítjük a mázat. A porcukrot összekeverjük a kifacsart narancslével, és ecset vagy az ujjunk segítségével megkenjük őket. Kb. fél óra és rászárad a máz.
|