Fenri-Rose kedvence: Halloween Sti

Hozzvalk:
Tszthoz:
-
350 g margarin
-
440 g bzaliszt (BL55)
-
120 g porcukor
-
1 db narancs hja
Krmhez:
-
250 g mascarpone
-
3 teskanl porcukor
-
3 teskanl kakapor - holland
-
1 evkanl rum - barna
Mzhoz:
-
50 g porcukor
-
1 evkanl narancs leve
Elkszts:
Tlba tesszk a lisztet, hozzadjuk a porcukrot s a margarint, belereszeljk a narancs hjt, majd sszegyrjuk. Leflizzuk s 1 rt a htben pihentetjk. Ha pihent, enyhn lisztezett deszkra tesszk, s kinyjtjuk kb 2-3 mm vastagsgra. Majd egy kr alak szaggatval kiszaggatjuk. (kb 7 cm tmrj) s elkezdjk egy ks segtsgvel kivgni a szemt, orrt, szjt is kinek, hogyan tetszik. A kiszedett pici darabokbl csinlunk neki pici vget, amit csak rnyomunk, s kssel az arct is megvgjuk. rdemes kicsit mlyebben megvgni, nehogy a stsnl eltnjenek a vonalak, kicsit megduzzad a stink. Stpaprral blelt tepsire tesszk ket. 180 C fokra elmelegtett stben 15 perc alatt szp vilgosra stjk.
Amg meghlnek, a stik addig elksztjk a krmet. Egy tlba tesszk a mascarpont, hozzadjuk a porcukrot, kakport, a rum aromt, sszekeverjk. A kihlt kekszre kenjk. Majd rtesszk a kivgott fejet is, s kzben kiss lenyomjuk, hogy a lukakba belemenjen a krm.
Ha ksz vannak, elksztjk a mzat. A porcukrot sszekeverjk a kifacsart narancslvel, s ecset vagy az ujjunk segtsgvel megkenjk ket. Kb. fl ra s rszrad a mz.
|