Hati kedvence: Fekete-fehr stemny

Hozzvalk:
-
115 g puha vaj
-
120 g Korons Kristlycukor
-
2 db tojs
-
80 g tejfl
-
80 ml tej
-
1 citrom reszelt hja
-
150 g bzaliszt
-
100 g darlt mandula
-
2 csipet s
-
1 teskanl stpor
-
fl teskanl szdabikarbna
A fehr mzhoz:
-
120 g Korons Extra Finom Porcukor
-
1 teskanl kemnyt
-
3 evkanl forr vz
-
fl rd vanlia kikapart magjai (elhagyhat)
A fekete (barna) mzhoz:
-
120 g Korons Extra Finom Porcukor
-
1 teskanl kemnyt
-
1 teskanl cukrozatlan kakapor
-
3–3,5 evkanl forr vz
Elkszts:
Elmelegtjk a stt 180 fokra, s stpaprt tertnk kt tepsire. A puha vajat kikeverjk a cukorral, majd hozzadjuk a tojsokat, a tejflt, a tejet s a citrom hjt, s sszekeverjk. A lisztet, a darlt mandult, a st, a stport s a szdabikarbnt sszeforgatjuk, s a tojsos keverkhez adjuk. sszekeverjk, s evkanlnyi adagokat kanalazunk a masszbl a tepsire. Nagy helyet kell hagyni a kupacok kztt, mert el fog terlni a tszta sts kzben. 10–12 perc alatt aranybarnra stjk. (Nem lesz kekszllag, de nem is kell annak lennie. Ez egy lapos, de puha stemny, nem ropogs!) Ha ksz, megvrjuk, mg teljesen kihl, s csak ezutn dsztjk. Elksztjk a mzakat: az alapanyagokat alaposan elkeverjk, kln a fehr s a barna mzhoz. A kihlt stilapokat megfordtjuk, s a talpukat bevonjuk a mzzal: a felt a fehr, a msik felt a barna mzzal.
|