Ingmargandr kedvence: Házi készítésű puding
Hozzávalók: (1 adaghoz)
-
2 dl tej/fejenként
-
1 púpos evőkanál liszt/ fejenként
-
cukor ízlés szerint
-
1 tojássárgája/ adagonként (2-3-4 fő esetén is)
Elkészítés:
-
A hideg tej egy részét kikeverjük fejenként 1 ek liszttel, hasonlóan a bolti pudingporokhoz.
-
Miután simára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet.
-
Ízesítjük cukorral (ízlés szerint: ki többet-ki kevesebbet).
-
Ha vaníliást szeretnénk, akkor abba tegyünk vanília aromát, vagy vaníliarudat, de semmiképp ne vaníliás cukrot. Csokis íznél kakaóport, minden más íznél aromát (mandula, eper, citrom), és ételfestéket.
-
Miután kikeverjük, feltesszük főni, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
-
Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, kicsit pihenni hagyjuk, majd még langyosan/félig melegen belekeverünk 1 tojássárgáját.
-
Ha a vaníliásat inkább sodónak készítenénk el, úgy 500 ml tejhez tegyünk 1 ek lisztet, és a leírtak módján főzzük meg.
-
Tegyük tálkákba, és hagyjuk kihűlni.
-
előkészítés: kb. 40 perc
-
főzés: 20 perc
|