Jeremiahowl kedvence: Zselés cukorka (házi készítésű)
Hozzávalók:
-
4 csésze gyümölcs (meggy, eper, áfonya, narancs…)
-
6 ek porzselatin (100%)
-
½ csésze citromlé
-
édesítő (ízlés szerint)
Elkészítés:
Figyelem! Néhány gyümölcs enzimejei miatt nem áll össze a gyümölcslé, ezért nem ajánlom, hogy ananászt, kivit, mangót vagy papayát használj.
Egy turmixgépben turmixold össze a kiválasztott gyümölcsöt.
Szűrd le a gyümölcs levét egy szűrőn keresztül.
Körülbelül 2 csésze levet kell kapnod.
A gyümölcslé felét öntsd egy fazékba.
A másik felébe szórd bele a zselatint és hagyd állni néhány percig.
Melegítsd a fazék tartalmát közepes lángon, majd egy idő után öntsd hozzá a zselatinnal kevert gyümölcslevet.
Addig keverd, amíg homogén állagot nem kapsz.
Ekkor öntsd hozzá a citromlevet és keverd át újra.
Ha a gyümölcslé túl savanyú, adj hozzá ízlés szerint édesítőt.
Keverd össze ismét és vedd le a tűzről. Főzés közben figyelj rá, hogy a gyümölcslé ne forrjon fel!
A gyümölcslevet öntsd kis cukorka formákba vagy egy nagy sütőformába és hűtsd legalább 8 órán keresztül.
Ha a nagy tepsibe öntötted, vágd fel apró kockákra.
Ha a zselét nehezen tudod kiszedni a formából, tedd 30-60 percre a fagyasztóba, majd próbáld meg újra.
-
elkészítési idő: kb. 15 perc
|