Melanie kedvence: Csípős csirkeszárnyak
Hozzávalók (4 adaghoz):
-
1 kg csirkeszárny (tő)
-
300 ml chiliszósz (édes, a legjobb a kínai piacokon kapható üveges)
-
5 dl napraforgó olaj (ebből kb. 4 dl a sütéshez)
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Elkészítés:
-
Ha van baromfiárus, akivel jóban vagyunk, kérjünk tőle csak csirkeszárnytöveket, ha nincs ilyen ismerettségünk, akkor késsel az ízületeknél daraboljuk három részre az egész csirkeszárnyat. A vékony szárnyvégeket különítsük el, azokra nincs szükség, viszont főzhetünk belőle kevés zöldséggel szárnyas alaplevet, tehát semmiképpen ne dobjuk ki!
-
A szárnytöveket ízesítsük sóval és borssal, majd kiolajozott tepsibe téve süssük őket elő sütőben kb. 45 percig.
-
Ha kész, forrósítsunk egy serpenyőben olajat, majd süssük ropogósra a szárnyakat.
-
A chiliszószt higítsuk kevés vízzel, majd öntsük az adagszámnak megfelelő tálkákba.
-
Tálaljuk a csirkeszárnyakat a chiliszósszal együtt.
-
előkészítés: kb. 10 perc
-
sütés: 60 perc
|