Momoka kedvence: Dorajaki (Dorayaki) avagy japán palacsinta édes babkrémmel
Hozzávalók:
-A palacsintához:
-
1 és 1/4 bögre tönköly fehérliszt, szitálva
-
1/4 bögre hideg víz
-
2 db bio tojás
-
1/4 bögre nádcukor
-
2 evőkanál virágméz
-
1 evőkanál olaj, plusz 1 evőkanál a serpenyő kikenéséhez
-
1 evőkanál mirin (japán rizsbor főzéshez)
-
1/4 teáskanál sütőpor
-
csipet só
-A babkrémhez:
-
1 bögre adzuki bab
-
3/4 bögre nádcukor
Megj: A recepthez használt bögre 250 ml-es.
Elkészítés:
A babot előző este áztassuk vízben. Másnap szűrjük le és egy lábasban tegyük fel főni 2 bögre vízben a cukorral együtt. Főzzük addig, amíg teljesen puha lesz (kb. 35-45 perc). Szűrjük le, majd robotgépben vagy villával tőrjük teljesen pépesre és tegyük félre.
Egy tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, mézzel, olajjal és mirinnel. Egy másik tálba szitáljuk bele a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só). Adjuk a száraz hozzávalókat a nedveshez és keverjük össze. Lassan adjuk hozzá a vizet, hogy sima, sűrű tésztát kapjunk. Hagyjuk állni a tésztát 10-15 percig mielőtt nekiállunk megsütni a palacsintákat.
Forrósítsunk fel egy teflon serpenyőt közepes láng felett, adjunk hozzá egy kevés olajat és papírtörlővel kenjük szét. Vegyük takarékra a lángot és kanalazzunk a serpenyőbe annyi tésztát, hogy egy 9 cm átmérőjű palacsintát kapjunk, majd süssük, amíg apró buborékok jelennek meg a tetején, az alja pedig szép barna. Fordítsuk meg a palacsintát és süssük a másik oldalát is. Folytassuk tovább a sütést, amíg elfogy a tészta. Kb. 12 palacsintát kapunk ebből a mennyiségből. A palacsinta egyik felét kenjük meg azuki babkrémmel és tegyünk egy másikat a tetejére (szendvics).
|