Ningal kedvence: Kandírozott narancshéj
Hozzávalók (4 adag):
-
7 narancsból nyert narancshéj (igyekezzünk kezeletlen héjú narancsot venni, vagy alaposan mossuk meg a narancsokat)
-
50 dkg cukor
Elkészítés:
-
Vágjuk egy cm-es csíkokra a narancshéjat, és tegyük fel főni annyi vízben, ami ellepi. Főzzük 20 percet, fedjük le másnapig.
-
A második napon öntsük le a vizet, tegyünk rá frisset, hogy ellepje, és szintén főzzük 20 percet, fedjük le másnapig.
-
Harmadnapon szűrjük le a levet, ne öntsük ki, hanem mérjük le. Amennyi a súlya, annyi cukrot adjunk hozzá, és öntsük a narancshéjra. Kezdjük el főzni, amikor már méz sűrűségű a lé, szedjük sütőpapírral bélelt tálcára a narancshéjat levegősen (ne fedjék egymást), és hagyjuk száradni másnapig.
-
Másnap szedjük le a sütőpapírról, és 1-2 napig hagyjuk száradni, közben forgassuk át, majd jól záródó dobozban, üvegben tároljuk. Ha maradt annyi lé, hogy érdemes vele dolgozni, pálinkával, alkohollal öntsük fel, és likőrnek fogyasszuk el.
-
Előkészítés: 10 perc
-
Elkészítés: 60 perc
|