Sohaila kedvence: Kofta
Hozzávalók (4-6 főre):
-
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
-
4 db mentalevél
-
40 dkg darált birkahús vagy 40 dkg darált marhahús
-
1 db tojás
-
1 fej kockára vágott hagyma
-
2 gerezd zúzott fokhagyma
-
1 db nagy szemű burgonya
-
2 db hegyes, apróra vágott erős paprika
-
1 teáskanál kurkuma
-
4 evőkanál apróra vágott korianderzöld
-
ízlés szerint só
-
igény szerint olaj a sütéshez
Elkészítés:
-
A darált húst összegyúrjuk a tojással, a felaprított csípős paprikával, a kockára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal, kurkumával, koriander- és mentalevelekkel ízesítjük.
-
A húsmasszából közepes méretű gombócokat formálunk, tányérra tesszük és 30 percet pihentetjük.
-
Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
-
Előkészítés: kb. 20 perc
-
Elkészítés: 70 perc
Megjegyzés:
-
Kalóriaszegényebb változat, ha nem bő olajban, hanem grillben vagy sütőben sütjük meg, kevés olajjal kenegetve.
-
A kofta világszerte népszerű közel-keleti étel. Számtalan ízvariációban ismert.
|