2022-2024.

Hello és üdv a szörnyek életében!

Egy rövid szünet után most új névvel és új történettel, ismét életre kell a Monster OC projekt! A régi karakterek visszatérnek, emellett sok-sok új is színre lép! Te készen állsz, hogy belevesd magad ebbe az izgalmas, ám sötét világba?

Az oldal egy különálló, egyedi és végtelen saját projekttel foglalkozik, amit több mint 10 éve kezdtem el megvalósítani. Fejlődés, hanyatlás és változások, mégis életem egyik legfontosabb eredménye és művészi témája lett a Monster OC Reborn! Fogadjátok szeretettel és kövessétek ti is! ♥

www.lydiasdollcorner.gportal.hu/

    

Bj-Lydia

Naptár

Saját készítésű Monster High OCs naptárom ♥

Az előző évek, hónapok oldalait a Galériában találod!

A hónap szülöttei: Július

02. Sydelle

10. Ira

10. Kathleen

15. Ankhesenamun

23. Sieger

31. Setsuna

A logo története

Gondoltam itt írok nektek egy kis összefoglaló és magyarázó szöveget arról, hogy mit is ábrázól, jelent a projektem logója, hiszen elég bonyolultnak néz ki és szerintem sokaknak furán is hat a kinézete.

A logomat sok gondolkodás után 2021 Decemberben kezdtem el letervezni, Karácsony és Új Év között ültem le a kis mindenes füzetemmel és hát oda került be a legelső skicc róla. Már 2022 lett mire a végeleges verziót átrajzoltam egy A4es lapra, ezt bescanneltem majd egy képszerkesztő programmal kiszíneztem és dolgoztam.

A végleges tervrajz

A végleges kidolgozott logo

Mikor azon agyaltam, hogy mi legyen a logóm alapja, mindenképp szerettem volna elvonatkoztatni a régi logótól, ez többé-kevésbé sikerült is, mert most egy betűből indultam ki. Ez a betű nem más mint az "R" betű, ami természetesen a "Reborn" szóból jött. Egyébként sokat vaciláltam azon is, hogy "reborn" vagy "return" vagy "reboot" legyen az a szó XD Nem tudom miért ragadtam le ezeknél az R betűs szavaknál pont, de végülis reborn lett, hisz ez az egész "újjászületés" dolog olyan jól hangzik, kicsit magasztosabb mint a többi! 

Szóval R betű...úgy terveztem meg, hogy legyen tér hatása, de olyan módon, mint azok a szemtévesztő képek, mert ha megnézitek az oldalakat, akkor hol befele, hol kifele van az egész "mélysége". Nem tudom miért csináltam így :) Azt is tudtam, hogy nem akarok csak egy sima R betűt megrajzolni és kész! Ezért terveztem úgy, hogy lefele menet már eltűnik a betű alsó része, valahogy "elolvad", ezt főként a kiszínezésnél szemléltettem. A kidolgozásban hálozati áramköröket rajzoltam, kicsit technológia felé hajolva, de igazából ezzel próbáltam szemléltetni az agyam :D Ahol folyamatosan keringenek az ötletek és gondolatok, ezek is kis "gócpontokban" futnak össze, hisz minden kapcsolódik egymáshoz!

Emellett az R betű lyuk részénél megjelenik egy tűzben égő szemgolyó...oké nem teljes szemgolyó, hanem csak maga a pupilla. Ez is utalás rám, és a folyamatosan bennem lobogó, békén nem hagyó ötleteknek és terveknek a szimbóluma. De ha jobban bele gondolok, akkor azt is szimbolizálhatja, hogy néha szeretek gonoszkodni a karaktereimmel XD Vagy még ott van az "újjászületés" szimbóluma is, tudjátok Főnix meg a tűz dolog...Végezetűl pedig szerettem volna valami neutrális színnel kiszínezni az egészet, eredetileg fekete lett volna, aztán rájöttem, hogy igen beleolvad majd a kontűr, így a sötét szürkéből átmenet világos szürkébe lett. Ilyen alapon jól látszik a kontűr is, meg az áramkörök is, amik fehérrel és sárgával vannak kihúzva.

Ugyan az R betű "elolvad" és eltűnik, de alól megjelennek a kis apró ikonok vagy képecskék, szimbólumok, nevezhetjük akárminek őket. Hogy pontos legyek 5 darab van. Ezek mind 1-1 fő történetszálat szimbolizálnak és különböző színeket kaptak. A színek azért fontosak, mert így a legegyszerűbb megkülönböztetni őket XD És hát így ki is emelik még jobban ezeket a történet-, illetve gondolat szálakat, hisz ezek is mind a nagy R betűbe csatlakoznak. Vagyis külön-külön történetszálak, de valahogy mégis találkoznak vagy épp szétválnak majd. Miért kapta meg pl. az első ikon a zöld színt? Nem tudom, szerintem az a szín emlékeztet legjobban arra a történetszálra, karakterekre és talán az talál a legjobban az adott ikonhoz is! :)

A zöld történetszál

Szimbólum: Egy denevér szárnyas szemgolyó

Magába foglalja a "Neitherworld" szellem és egyéb szörny alapú lakóinak történetét

A sárga történetszál

Szimbólum: Egy fénylő ankh

Magába foglalja az Egyiptomi és egyéb gazdag származású karakterek történetét

A piros történetszál

Szimbólum: Egy anarchy jel és egy biztostű

Magába foglalja a lázadó, bandázó és hétköznapi karakterek történetét

A lila történetszál

Szimbólum: Egy lila toll, 6-ost formáló véggel

Magába foglalja a démon világ és minden ehhez köthető karakter történetét

A rózsaszín történetszál

Szimbólum: Egy bolygót formáló mikrofon

Magába foglal egy (még számomra is) teljesen új világot a világűrben és az ott élő karakterek történetét

És ne aggódjatok, hogy ha esetleg egy-egy karakterem nem lehet besorolni egyik "kategóriába" sem, azok sem maradnak ki a történetből! Senki nem marad ki! :) Az, hogy a történetszálak külön vannak, nem azt jelenti, hogy nem keresztezik egymást, vagy futnak össze, hisz mint ahogy fent is említettem, mindegyik találkozik az R-ben. 

Bj-Lydia

 

Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!