2022-2024.

Hello és üdv a szörnyek életében!

Egy rövid szünet után most új névvel és új történettel, ismét életre kell a Monster OC projekt! A régi karakterek visszatérnek, emellett sok-sok új is színre lép! Te készen állsz, hogy belevesd magad ebbe az izgalmas, ám sötét világba?

Az oldal egy különálló, egyedi és végtelen saját projekttel foglalkozik, amit több mint 10 éve kezdtem el megvalósítani. Fejlődés, hanyatlás és változások, mégis életem egyik legfontosabb eredménye és művészi témája lett a Monster OC Reborn! Fogadjátok szeretettel és kövessétek ti is! ♥

www.lydiasdollcorner.gportal.hu/

    

Bj-Lydia

Naptár

Saját készítésű Monster High OCs naptárom ♥

Az előző évek, hónapok oldalait a Galériában találod!

A hónap szülöttei: Július

02. Sydelle

10. Ira

10. Kathleen

15. Ankhesenamun

23. Sieger

31. Setsuna

Trivia

Trivia avagy apróságok, kis érdekesség szemcsék! Azért hoztam létre ezt a részt, hogy olyan tényeket, háttér infókat és kulissza titkokat osszak meg a karaktereimről, OC babákról és egyebekről, amik máshova nem illenek be, vagy egyszerűen jelentéktelen dolgokról van szó, de talán mégis van akit érdekelnek...

Megj: A lista folyamatosan bővűl, ahogy eszembe jut ez-az! :)

Megj 2: Az alábbi állítások, a már hivatalosan bemutatott és baba formában is elkészített OCkről szólnak csak!

 • Mindig is közelebb álltak a szívemhez a pasi karaktereim, könnyebben is tudom szerepeltetni őket, ennek ellenére jóval kevesebb férfi OCm van, mint nő!
 • Valami tudatalatti megmagyarázatlan módon vonzanak a "kutya alapú" karakterek, jelenleg 10 ilyen OCm van!
 • Átgondolva a karaktereim 6 nagy gyűjtői kategóriába tudnám besorolni: Istenek/Félistenek, Élőhalottak, Démonok, Vámpírok, Szellemek és Sárkányok.
 • Jelenleg: 2 ikerpárosom van és 5 (egy vagy több szörnyből álló) testvérpárom. A legtöbb testvér karakterem egy családon belűl: a Jamyang családban van, 4 tesó!
 • Eredetileg Fenri-Rose egykének indult, csak később jutott eszembe, hogy elkészítsem a két bátyját: Hatit és Sköllt!
 • A fenti állításból kiindulva következett az (meg a régi MOCD szerepjáték miatt is), hogy elkészült Ingmargandr és Idonygandr, hogy legyenek meg az unokatesók is akkor már!
 • Eredetileg Cruelle kizárólag azért készült el, hogy ő legyen "Hati ex-barátnője, aki még mindig érez iránta valamit"!
 • Eredetileg Indivarnak csak egy nővére lett volna, Indira, de később ez változott ahogy több babához jutottam hozzá.
 • Eredetileg Sieger lett volna az idősebb testvér, Sieglinde pedig a húga, de meggondoltam magam, mert cukibbnak tartottam ha ő lesz a fiatalabb, jobban is illik a viselkedéséhez.
 • Eredetileg Jeremiahowl csak egy rövid, átmeneti karakter volt a régi MOCD szerepjátékban, csak sok év után jutottam arra az elhatározásra, hogy elkészítsem őt rendes karakterként/baba formában és szülőt is adjak neki!
 • Eredetileg Lenore lett volna az első lezbikus karakterem, de a végén hetero lett.
 • Eredetileg Harmony heteronak készült, de a reboottal megváltoztattam lezbikusra a beállítottságát. 
 • Mikor Ingmargandr készült elfelejtettem neki szemöldököket rajzolni és ezt csak jóval később vettem észre, de annyira megszoktam már, hogy úgy hagytam. Ikertesója már szándékosan nem kapott. 
 • Ankhesenamun haja teljesen fekete kellett volna legyen, de akkoriban még nem tudtam hogyan adhatnék neki új hajkoronát, vagy hogy át lehet festeni a babák haját!
 • Momoka haja teljesen fehér kellett volna legyen, de akkoriban még nem tudtam hogyan adhatnék neki új hajkoronát, és a barna hajat sajnos nem lehet kifehéríteni!
 • Az, hogy Sohaila rokoni kapcsolatban (unokatestvérek) van Ankhesenamunnal és Asenathal csak jó pár évre a karakter elkészülése után derült ki, mikor elkezdtem részletesen kidolgozni és felfrissíteni az adatlapokat!
 • Maciel és Balbinia unokatestvérek, de senki nem tudja pontosan milyen ágon és hogyan (még én se...), hisz egyedüli közös dolog bennük, hogy fekete tollal rendelkező démonok!
 • A zene mellett (erről külön rész van: Inspiráló dalok) sokszor más művek szereplőiből is inspirálódok egy-egy karakter elkészítésekor. Itt most eltekintek a nyilvánvalóak felsorolásától, ahol a gyerek hasonlít a szülőjére (mint pl. Melanie és Freddy Krueger, vagy Imenand és Imhotep stb.), ezeket a vak is látja. Hanem a kevésbé észrevehető inspiráció források: 
  • BatHana kinézetre Gwen (Total Drama Island)
  • Hati/Sköll kinézetre Arashi Nagase (Paradise Kiss), viselkedésre inkább Ren Honjo (Nana)
  • Cruelle kinézetre és hangra (fejemben) Oosaki Nana (Nana)
  • Indivar frizurája Arashi Nagase (Paradise Kiss)
  • Ira fogszabályzó ötlete Sharon Spitz (Braceface)
  • Maciel frizurája Johnny Rotten (PIL korszak)   
 

Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!