2022-2024.

Hello és üdv a szörnyek életében!

Egy rövid szünet után most új névvel és új történettel, ismét életre kell a Monster OC projekt! A régi karakterek visszatérnek, emellett sok-sok új is színre lép! Te készen állsz, hogy belevesd magad ebbe az izgalmas, ám sötét világba?

Az oldal egy különálló, egyedi és végtelen saját projekttel foglalkozik, amit több mint 10 éve kezdtem el megvalósítani. Fejlődés, hanyatlás és változások, mégis életem egyik legfontosabb eredménye és művészi témája lett a Monster OC Reborn! Fogadjátok szeretettel és kövessétek ti is! ♥

www.lydiasdollcorner.gportal.hu/

    

Bj-Lydia

Naptár

Saját készítésű Monster High OCs naptárom ♥

Az előző évek, hónapok oldalait a Galériában találod!

A hónap szülöttei: Július

02. Sydelle

10. Ira

10. Kathleen

15. Ankhesenamun

23. Sieger

31. Setsuna

Tudnivalók

Úgy gondoltam összegyűjtök néhány gondolatot és megjegyzést a részemről, amit fontosnak tartok megosztani és leszögezni, mielőtt bárki is hozzálátna olvasni a történetet, csak hogy ne legyen esetleg kellemetlen meglepetés, félreértés stb.! Kérlek figyelmesen olvassátok el! Köszönöm! És jó szórakozást! :)

(A leírás bármikor bővűlhet!)

 • Nem vagyok író és nem is mondhatnám azt, hogy nagyon sokat gyakoroltam a hosszabb történetek írását, szóval előre is elnézést kérek, ha a történetem nem mindenki ízlésének, elvárásának felel meg! Első sorban saját magam szórakoztatásaként szeretnék írni, hogy tovább éltessem a karaktereim és ezt a projektet. Ti is vegyétek csak szórakozás alapon a dolgot!
 • A fenti állítást figyelembe véve azt is elmondhatom, hogy nem vagyok szokva a folyamatos íráshoz, ezért nem tudok ígéretet tenni a gyakori, új fejezetekkel kapcsolatban sem! Jönnek és alakúlnak úgy ahogyan épp tudom írni, ahogy az időm és mentális frisseségem engedi. A lényeg, hogy nem dolgozok határidőre!
 • Nem vagyok helyesírási szótár, és nem állítom azt sem, hogy 100%ban helyesen írok, sőt...Így előre is elnézést kérek a helyesírási hibákért!

A történet:

 • A történetem egyedül írom, ez kicsit megnehezíti a dolgom, mivel előzőleg szerepjáték formátumú íráshoz voltam szokva. Ezért is a párbeszéd alapú történet mesélést részesítem előnyben, nem a leírásokat.
 • A történet fikció! Egy több dimenziónális, fiktív, szörnyek által lakott világban! Igen, létezik az emberek (normik) világa is, egy külön dimenzióban, de ez nincs jelen a történetben, esetleg csak utalás van rá!
 • A történetben szereplő helyszínek, városok, országok, dimenziók egy része általam kitalált, míg a többi különböző forrásokból származik!
 • A történet tartalmazhat hasonlóságokat sorozat, film, rajzfilm, anime stb. jelenetekhez, elvégre nekem is kell inspirációt gyűjtenem valahonnan!
 • A történet tartalmaz: trágár beszédet, szexuális utalásokat és jeleneteket (utóbbi jelölve a fejezetek mellett: ), kényes témákat és jeleneteket, érzelmileg megrázó dolgokat stb.! Mindenki csak saját felelősségre olvassa!
 • A történetet nem tudom egy adott műfajba besorolni, mivel mindenféle megjelenik benne a romantikától egészen a drámáig. Azt hiszem a "szappanopera" sorozat lehetne rá a legjobb jellemző.
 • A történetben az idő fogalma nem pontos, néha gyorsabb, néha lassabb, időszakoktól függ és hogy melyik részhez mennyire tudok írni pontosan. Néha kénytelen vagyok nagyobb időszakokat ugrani a történet érdekében.
 • A történetben felbukkanhatnak "múltba visszatekintő" fejezetek és jelenetek is!

A karakterek:

 • A történetben szereplő összes karakter fiktív, szörnyek, saját ötlet és tervezés (kivétel a szülők közül néhány!), és teljes mértékben vállalom értük a felelősséget! (Sokszor mintha teljesen saját fejük után mennének!)
 • Egyaránt vannak főszereplő és mellékszereplő karakterek, az események adják az alapot, elnézést kérek, ha egyes karakterek nem szerepelnek annyit mint kellene vagy szeretnétek!
 • Annak ellenére, hogy a karakterek különböző dimenziókban élnek, (egyesek) képesek átkelni a többi dimenzióba, és nem mindenki marad meg az adott "történet szálban", ahol eredetileg kezdte a pályafutását. A karakterek keresztezhetik egymás életét és útját, ettől eltekintve nem ismer mindenki mindenkit!
 • A karakterek életkora, ahogy halad a történet változik. Igen, ők is öregednek szép lassan! Az adatlapokon szereplő életkorok a "jelen időben" mutatják meg őket, ehhez viszonyítva, a történet kezdetekor mindenki 7 évvel fiatalabb!
 • Vannak karakterek akiknek a szörny fajából adódóan különleges életkora van (több száz évesek), ilyenkor a feltüntetett szám végét, vagy elejét kell figyelembe venni: pl. 332 éves = 32 éves, vagy 140 éves = 14 éves. 
 • Minden egyes fejezet elején fel van tüntetve, hogy épp hány évesek az adott fejezetben szereplő karakterek!
 

Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!